lainaa heti
Uutiset

Kannattaako hakea remonttilainaa

Kaikki merkittävät kodin parannustyöt maksavat huomattavan määrän rahaa, halusitpa sitten viimeistellä kellarisi, lisätä kotitoimiston tai kunnostaa keittiön. Säästäminen ei kuitenkaan ole kaikille mahdollista, varsinkaan jos asialla on kiire. Hankkeen aloittaminen voi olla helpompaa kuin luuletkaan, kun hankit lainaa kodin parannuksiin.

Kodin remonttilainaa kannattaa harkita, jos sinulla ei ole tarpeeksi käteistä rahaa korjausten tai parannusten maksamiseen. Nämä lainat voivat olla suuri apu kodinomistajille jotka haluavat hallita paremmin talonsa arvon nostamista muutostöiden avulla, mutta ne myönnetään usein vain merkittäviin parannuksiin, ei yksinkertaisiin korjauksiin. Henkilökohtaisen lainan tai kulutusluoton ottamisella on etuja, mutta myös haittapuolia, tai ainakin haasteita.  

Plussat

  • Saat usein lainaa heti, kun saat luotettavalta sivustolta vertailuun tarjouksia useilta lainanantajilta. Rahoitus voi olla saatavilla jo samana tai seuraavana työpäivänä.
  • Suurin osa henkilökohtaisista lainoista on vakuudettomia, joten kotiasi ei vaadita vakuudeksi.

Miinukset

  •  Kulutusluotoissa voi olla korkeita sivukuluja ja korkoja

Henkilökohtaisten lainojen avulla lainanottajalla on paljon joustavuutta sen suhteen, millaisia muutoksia hän voi tehdä ja mihin hän käyttää saamansa lainan. Lainanantajilla on kuitenkin myös paljon harkintavaltaa sen suhteen, kuinka paljon korkoa he voivat veloittaa sinulta. Suomessa on kuitenkin nykyään korkokatto, joka on 20 %.  

Tee laskelmia remontin kuluista 

Ennen kuin haet lainaa, laske hankkeen kustannukset. Kuinka paljon sinun työsi maksaa? Entä resurssit? Tarvitsetko asunnon, kun hanke on käynnissä muualla? Laadi perusteellinen budjetti. Voit arvioida kuukausittaiset maksusi ja ymmärtää, mikä laina olisi ihanteellinen sinulle tuon summan suuruuden perusteella.

Seuraa kertyneitä menojasi. Muutaman sadan euron ylimääräiset menot voivat tuntua mahdolliselta, mutta jos teet näin useiden eri asioiden kohdalla, menot kasaantuvat pian. Varmista, että olet tietoinen kaikista rakennuttajan tai ammattilaisen sopimuksessa olevista poikkeuksista. Puuttuuko jotain olennaista, joka sinun on hankittava itse? Jos koko remonttibudjetista on tehty kiinteähintainen sopimus, tämä helpottaa suunnittelua.

Tutki muutaman eri lainanantajan maksuehtoja ja kustannuksia, aivan kuten teit asuntolainasi kanssa ja kuten sinun pitäisi tehdä aina, kun haet ylipäätään lainoja. Pankeilla ja rahoituslaitoksilla on erilaisia korkoja ja maksuja, joten tee ostoksia ja tee laskutoimituksia varmistaaksesi, että saat parhaan tarjouksen. Käytä Swiftbankerin kaltaisia vertailusivustoja tähän, sillä se helpottaa asiaa kummasti. 

Ota huomioon riskitekijät

Vaikka talosi uudistaminen voi tuntua jännittävältä, pidä mielessä, että näillä hankkeilla – ja niiden toteuttamiseen tarvittavan rahan lainaamisella – voi olla vakavia taloudellisia vaaroja. “Ansa”, jota on syytä välttää, on kustannusten ylitykset. Kun mietit remonttia, muista, että työ ja materiaalit eivät todennäköisesti ole ainoat kulut. Kokonaiskustannuksiin sisältyvät usein tarkastukset, luvat, arkkitehti- ja insinöörityömaksut ja muut. 

Talon kunnostaminen ei ole aina helppoa, varsinkin jos urakka on suuri. Ajattele hankkeen mahdollisia seurauksia, jos se viivästyy. Työ voi kestää viikkoja pidempään kuin oletit, jos tarvikkeet viivästyvät tai urakoitsijallesi tulee ennakoimattomia ongelmia. Ulkona syöminen lisääntyy, jos keittiötä remontoidaan. Saatat joutua asumaan vuokralla pidempään odottaessasi takaisin muuttoa, jos remontoit makuuhuonettasi. 

Koska monet kuluttajat eivät ole tietoisia siitä, että muutostyöt saattavat vaikuttaa heidän vakuutusturvaansa, he saattavat altistua riskeille tai heillä voi olla riittämätön vakuutusturva sekä muutostyön aikana että sen jälkeen. Varmistaaksesi, että talosi on riittävästi vakuutettu remontin aikana, keskustele vakuutuksenantajasi kanssa. Varmista lisäksi, onko korjaustöiden aikana voimassa korvausvaatimusten enimmäismäärä.

Varmista, että mahdollisella urakoitsijalla on vakuutus ja että se on voimassa parannusten kustannusten perusteella. Varmista, että päivität vakuutuksesi vastaamaan talosi arvonnousua sen jälkeen, kun muutostyöt on tehty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.