Uutiset

Kauneusvinkkejä vuosikymmenten varrelta

Etkö ole löytänyt uusia ideoita meikkaamiseen? Etsi niitä lähihistoriasta ja vähän kauempaakin. Insider-verkkosivusto on kertonut, kuinka meikkaamisessa on tapahtunut muutoksia aina 1900-luvun alusta alkaen. Olemme kääntäneet nämä kertomukset sellaiseen muotoon, että kauneusvinkkejä etsiessäsi voit hyvin lukea tämän artikkelin ja saada inspiraatiota.

1900-luvun alussa meikkaaminen ei ollut juurikaan tavallisen tallaajan juttu, vaan sitä harrastettiin elokuvateollisuudessa ja tunnettujen laulajien tai muusikoiden toimesta. Naisilla nähtiin puuterista kalpeita kasvoja ja meikattuja huulia. Meikkaaminen oli luksusta, eikä sitä tavallisessa elämässä juuri nähty. Moni ei kuitenkaan tiedä sitä, että meikeistään tuttu Max Factor aloitti ensimmäisen labransa jo vuonna 1909. Muutos oli siis tulossa.

1920-luvulla oli edelleen saman tyyppinen meininki meikkaamisessa, joskin huulia korostettiin paljon enemmän rajausten avulla.  1930-luvulla puuteroitujen kasvojen päällä alettiin nähdä poskipunaa sekä luomien päällä oliiviöljyä tai vaseliinia – näin luomet saatiin kiiltäviksi. Kulmakarvat olivat tuohon aikaan todella ohuita tai niitä ei ollut lainkaan. Kulmakarvoja tehtiin myös piirtämällä – jopa lyijykynällä!

Sodan aikaan eli 1940-luvulla kulmakarvat muuttivat muotoaan kaarimuotoisiksi, mutta muuten sota-aikaan tällä vuosikymmenellä oli pulaa myös meikeistä, koska niille oli lätkäisty mojovat verot tai muuten vain kielletty joidenkin sotilaallisten määräysten takia.

1950-luvulla, sotien jälkeen maat vaurastuivat ja taas oli rahaa meikkeihin. Tämä näkyi myös katukuvassa, koska naiset pyrkivät samaan ulkonäköön kuin Hollywoodin kaunottaret. Naiset käyttivät puuteria, jonka alla oli kunnon meikkipohja. Tällöin myös huulipunat alkoivat saada uusia sävyjä, joskin punainen oli edelleen pop.

Meikkaamista 60-luvusta eteenpäin

Kreisillä 1960-luvulla silmiä alettiin meikkaamaan enemmän luomivärien ja mustan rajauksen avulla. 1970-luvulla palattiin astetta enemmän luonnonmukaisempaan tyyliin ja tällä oli myös poliittinen pohja. Naiset huomasivat stereotypiat ja kääntyivät niitä vastaan. Silmämeikkinä toimi ripsiväri, mutta toisaalta punk toi enemmän räiskyvyyttä kasvoille. Myös discolla oli sanansa sanottavanaan meikkityyleissä.

Kasarilla nähtiinkin sitten kunnolla räiskyvyyttä, kuten sinistä ja vaaleanpunaista luomiväriä. Silmät rajattiin myös paksusti. Jopa kauneuspilkkuja piirrettiin kasvoihin rajauskynällä. Ysärillä paksut kulmakarvat katosivat, ja niistä ehtiin ohuita. Huulikiillot olivat tämän vuosikymmenen näkyvimpiä asioita naisten kasvoilla, kuten myös glitter jota nähtiin esim. kaulalla.

2000-luvulla poskipuna oli suosittu meikki ja silmiä rajattiin hiukan 80-luvun tyyliin. 2010-luvulla nähtiin silmämeikkiä, jossa luomiväriä on niin yläluomella kuin alaluomella. Tännä vuosikymmenenä ripsien pidennyksiä nähtiin pitkästä aikaa, kuten myös irtoripsiä. Tämä oli myös ensimmäinen vuosikymmen, jolloin miehet käyttivät avoimesti meikkiä. 70-luvullakin nähtiin miesten meikkaavan, mutta se tuntui kuuluvan lähinnä rockbändien jäsenille.

Entäs 2020 – luvassa on ainakin tuuheahkoja kulmakarvoja, mutta pikkuhiljaa keveämmin. Valkoisen kajaali on tulossa takaisin, mutta ei niin paksulla tavalla. Pieni valkoinen viiru menee usein luomen yläpuolelle. Sateenkaari on ollut monessa mielessä tärkeä juttu viime ja tänä vuosikymmenenä, ja sateenkaaria tullaan näkemään niin vaatteissa kuin kasvoissa – varsin rohkeasti. Myös eriparisuutta on ruvettu käyttämään tehokeinona – huulet voivat olla aivan eri väriä tai sävyä kuin silmät, joten vastakohdilla voidaan keksiä hienoja asioita kasvoille.

Jos haluat kauneusvinkkejä 2020-luvulle ilman meikkaamista, niin huhut kertovat helmien tulevan myös kasvoille. Silmien ympärille kiinnitettävät helmet ovat jännittävän näköiset. Glitter on myös tekemässä paluuta ja nyt sitä nähdään alaripsellä. Kasvot halutaan myös saada hehkumaan niin poskien kuin huulienkin kohdalta. Hehkun tekemiseen on monia eri keinoja, mutta hehku on kuitenkin tärkeää! Myös ns. Smoky Eye -meikki on tulossa takaisin 2010-luvulta ja yläluomet sekä alaluomet värjätään tummalla luomivärillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.